Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało
Powitaj wiosnę lekką przekąską!
Zobacz więcej zdjęć » |
Wiosna śmiało wkracza również do naszej kuchni, która staje się lżejsza i bardziej kolorowa. Siesta podpowiada, jak przygotować idealną wiosenną przekąskę – chrupiące ruloniki szpinakowo-migdałowe.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Wiosna na talerzu to więcej świeżych warzyw, kolorów, aromatów i witamin. Taka pozytywna kuchnia zachęca do delektowania się nowymi, lekkimi smakami, których poszukujemy po ciężkim, zimowym menu. Chrupiące ruloniki można przygotować w mniej niż pół godziny, dlatego są doskonałą propozycją na drugie śniadanie czy popołudniową przekąskę. Wypełnione soczystym szpinakiem, aksamitnym serem i chrupiącymi Płatkami migdałów Siesta, zaskakują bogactwem smaków i wartości odżywczych. Szpinak bogaty jest w żelazo i witaminę C, których niedobór po zimie należy uzupełnić. Z kolei migdały o świetne źródło witamin E, B2 i błonnika, który reguluje przemianę materii i daje poczucie lekkości. Wiele cennych składników, bogactwo smaku świeżych warzyw, aromatycznych przypraw i bakalii, a także apetyczna, pełna słońca kolorystyka sprawiają, że ruloniki stają się idealną przekąską na przywitanie wiosny!
Przekąska ze szpinakiem i migdałami
Składniki:
- 10 arkuszy papieru ryżowego
- 30 dag świeżego szpinaku
- 20 g pomidorków koktajlowych
- 10 plasterków żółtego sera
- 1 łyżka soku z cytryny
- świeża natka pietruszki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- olej kokosowy do smażenia
- Migdały płatki Siesta
- Pieprz czarny mielony Appetita
- Bazylia Appetita
- Czosnek mielony Appetita
Przygotowanie:
Szpinak umyj i osusz. Pomidorki umyj, osusz, pokrój w ćwiartki. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj. Migdały płatki Siesta pokrusz. Składniki połącz, polej oliwą i sokiem z cytryny, przypraw solą, Pieprzem czarnym mielonym, Bazylią i Czosnkiem mielonym Appetita. Każdy arkusz papieru ryżowego namocz w letniej wodzie, a następnie osusz. Układaj na nim plasterek sera i małą porcję szpinaku. Zwijaj dokładnie, ciasno zawijając boki do środka. Smaż na mocno rozgrzanym oleju aż do zarumienienia. Odkładaj na papierowy ręcznik i osusz z nadmiaru tłuszczu.
Smacznego!
Migdały płatki Siesta, 60 g, cena: ok. 6,50 zł
Pieprz czarny mielony Appetita, 18 g, cena: ok. 1,40 zł
Bazylia Appetita, 10 g, cena: ok. 1,40 zł
Czosnek mielony Appetita, 20 g, cena: ok. 1,40 zł
Komentarze (0)