Firma » Biznes

Rossmann nagrodzony

Firma Rossmann została uhonorowana prestiżowym tytułem „Europrodukt”. Wręczenie konkursowych statuetek odbyło 18 września w siedzibie Ministerstwa Gospodarki w Warszawie. Lider rynku drogeryjnego w Polsce, znalazł się w gronie sześciu firm nagrodzonych w tegorocznej edycji konkursu.

Program Promocyjno Gospodarczy „Europrodukt" organizowany jest od 2000 roku. Jego głównym celem jest wspieranie polskiego eksportu i budowanie trwałego prestiżu krajowych przedsiębiorstw na rynku europejskim.

Nagradzane są produkty, które mogą konkurować z wyrobami producentów europejskich ze względu na wysoką jakość, nowoczesną technologię produkcji oraz ciekawe wzornictwo. Wyróżniane są też usługi firm, które dążą do zapewnienia kompleksowej i profesjonalnej obsługi klientów. Konkursowi patronuje Ministerstwo Gospodarki oraz Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości.

Rossmann jest największą siecią drogeryjną w Polsce. W 1993 roku Rossmann był pierwszą samoobsługową drogerią w naszym kraju. Rossmann Polska działa już 16 lat. Firma jest liderem w branży kosmetycznej z 12 % udziałem w rynku dystrybucji kosmetyków. Rossmann ma 380 sklepów samoobsługowych na terenie całego kraju, zatrudnia 6000 pracowników.

ap