Gospodarka » Żywność
Świdnicka jesienna spiżarnia
Zobacz więcej zdjęć » |
W ferworze codziennych zajęć i niekończącej się ilości spraw do załatwienia zdarza się, że wracając po pracy do domu okazuje się, że zapomnieliśmy kupić surówki do obiadu albo, co gorsza, w ogóle zapomnieliśmy o obiadowych lub kolacyjnych zakupach. Aby zapobiegać takim niefortunnym sytuacjom warto zaopatrzyć naszą domową spiżarnię w kilka produktów na tzw. czarną godzinę. Powinien znaleźć się w niej na pewno koncentrat pomidorowy Świdnicki, na bazie którego możemy przygotować makaron z sosem pomidorowym czy tak lubianą przez wszystkich zupę pomidorową. W naszej spiżarni swoje miejsce powinna znaleźć również Świdnicka sałatka babuni i ogórki konserwowe Świdnicki. Zarówno sałatka babuni jak i ogórki sprawdzą się doskonale jako dodatek do obiadu lub jego uzupełnienie, ale nie tylko. Na bazie ogórków konserwowych Świdnicki, kapusty pekińskiej oraz kurczaka możemy łatwo i szybko przygotować pyszną sałatkę „Gyros”, którą z powodzeniem możemy podać jako lekki obiad czy kolację.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Składniki: - dwie piersi kurczaka, - połowa kapusty pekińskiej, - 10 ogórków konserwowych Świdnicki, - puszka kukurydzy, - majonez, - ketchup
Przygotowanie: Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i przysmażyć na oleju roślinnym, dodać przyprawę do gyrosa. Kapustę poszatkować, ogórki pokroić w talarki. Dodać kukurydzę i przestudzone mięso, wszystko razem wymieszać z majonezem i dwoma łyżkami ketchupu.
Łatwa i szybka w przygotowaniu sałatka skomponowana została z produktów, które w zdecydowanej większości można przechowywać przez niemalże nieograniczony czas w spiżarni a w razie nagłej potrzeby, wizyty niezapowiedzianych gości lub z powodu zwykłego zapominalstwa w sklepie, błyskawiczne przygotować z nich niebanalną potrawę.
Nadesłał:
PR Solution
|
Komentarze (0)