Firma » Bankowość

Zarabiaj na euro!

Ruszyła kolejna subskrypcja na miesięczne lokaty strukturyzowane, których zysk zależy od kształtowania się kursu EUR/PLN. Klienci sami wybierają, czy kurs walut wzrośnie, spadnie, czy ustabilizuje się.

Od 13 do 19 marca br. trwa subskrypcja na miesięczne LOKATY strukturyzowane Strefy Euro. Lokaty strukturyzowane oparte o kurs EUR/PLN dają możliwość zarabiania na zmianach kursu walutowego.

Uruchomiliśmy kolejne subskrypcje na lokaty strukturyzowane, w której Klienci mogą samodzielnie zadecydować o strategii inwestowania. Lokatą, dzięki której zarabia się na wzroście kursu euro, mogą być zainteresowane osoby wybierające się za granicę, spłacające kredyt w euro lub planujące zakup jakiegoś dobra, którego wartość zależy od wartości złotówki. Wzrost kosztów przedsięwzięcia, spowodowany wzrostem kursu EUR/PLN może być, przynajmniej częściowo, zrekompensowany wyższym oprocentowaniem ulokowanych środków. Klienci, którzy spodziewają się płatności w euro lub posiadają oszczędności w tej walucie, mogą być zainteresowani lokatą zarabiającą na spadku kursu - niższa wartość otrzymanych/posiadanych środków oznacza wyższe odsetki z lokaty. Lokata Strefa Stabilizacji EUR 2 to propozycja dla osób przewidujących ustabilizowanie się kursu EUR/PLN i ograniczenie jego wahań do przedziału +/- 5 groszy - mówi Monika Chwiedziewicz, Menedżer ds. Produktów Inwestycyjnych mBanku.

W ramach subskrypcji oferowane są trzy warianty lokat, zakładające możliwość zysku w przypadku spadku, wzrostu lub stabilizacji kursu EUR/PLN.

Lokata Strefa Wzrostu EUR 2

Zysk z lokaty uzależniony jest od kształtowania się kursu EUR/PLN na fixingu NBP podczas 18 dni roboczych w okresie 23.03.2009 - 16.04.2009. Oprocentowanie maksymalne naliczane jest za każdy dzień roboczy, w którym kurs EUR/PLN będzie o co najmniej 0,10 PLN wyższy od kursu z dnia otwarcia lokaty. Według danych rynkowych z dnia 12.03.2009 wartość oprocentowania lokaty wyniosłaby 9,40% w skali roku. Ostateczna wartość zostanie ustalona w dniu 20.03.2009 i będzie nie niższa niż 7,80% w skali roku.

Lokata Strefa Spadku EUR 2

Zysk z lokaty uzależniony jest od kształtowania się kursu EUR/PLN na fixingu NBP podczas 18 dni roboczych w okresie 23.03.2009 - 16.04.2009. Oprocentowanie maksymalne naliczane jest za każdy dzień roboczy, w którym kurs EUR/PLN będzie o co najmniej 0,10 PLN niższy od kursu z dnia otwarcia lokaty. Według danych rynkowych z dnia 12.03.2009 wartość oprocentowania wyniosłaby 7,40% w skali roku. Ostateczna wartość zostanie ustalona w dniu 20.03.2009 i będzie nie niższa niż 6,20% w skali roku.

Lokata Strefa Stabilizacji EUR 2

Zysk z lokaty uzależniony jest od kształtowania się kursu EUR/PLN na fixingu NBP podczas 19 dni roboczych w okresie 20.03.2009 - 16.04.2009. Oprocentowanie maksymalne naliczane jest za każdy dzień roboczy, w którym kurs EUR/PLN znajdzie się w przedziale +/- 5 groszy od kursu z dnia startu lokaty w dniu 20.03.2009 r. Według danych rynkowych z dnia 12.03.2009 wartość oprocentowania  wyniosłaby 10,65% w skali roku. Ostateczna wartość zostanie ustalona w dniu 20.03.2009 i będzie nie niższa niż 8,85% w skali roku.

Inwestowanie w lokaty strukturyzowane w mBanku jest bardzo proste - wystarczy zalogować się do systemu transakcyjnego i wejść do zakładki „lokaty strukturyzowane" dostępnej na pierwszej stronie po zalogowaniu. Nie trzeba dopełniać żadnych dodatkowych formalności. Otwarcie lokaty strukturyzowanej w mBanku nie wiąże się z ponoszeniem żadnych opłat ani prowizji. Bezpłatne jest także zarządzanie lokatą. Oferta jest przeznaczony dla każdego Klienta - minimalna kwota wpłaty wynosi 1 000 PLN, przy całkowitej gwarancji powierzonych środków.

Lokaty strukturyzowane to kolejne rozwiązanie mBanku, które umożliwia dywersyfikację portfela z aktywami. Lokaty strukturyzowane dają możliwość zarabiania polskim inwestorom na akcjach spółek notowanych nawet na odległych kontynentach, zagranicznych indeksach, towarach czy surowcach bez ponoszenia kosztów inwestycji, a przy jednoczesnej 100% ochronie kapitału.

ap