Technologie » Komputery

Action wprowadził do oferty innowacyjne urządzenie marki DELL

Nowa pozycja w ofercie ACTION S.A., DELL Inspiron Duo, znajdzie uznanie wszystkich, którzy wahają się między wyborem – „netbook czy tablet?”. Amerykański producent postanowił rozwiązać ten dylemat klientów. Dzięki unikatowej konstrukcji DELL Inspiron Duo można korzystać zarówno z atutów tableta, jak i netbooka.

Nowa konstrukcja, dzięki zastosowaniu zawiasów, pozwala obracać ekranem. Dzięki temu możemy w jednej konfiguracji używać tradycyjnej klawiatury, zaś w drugiej korzystać z wielodotykowego 10,1 calowego wyświetlacza HD. Intuicyjny ekran oraz oprogramowanie duo Stage zapewniają szybki i łatwy dostęp do muzyki, filmów i zdjęć.

- DELL Inspiron Duo już zostało nominowane do międzynarodowej nagrody Product Design Awards 2011. To ponadczasowe urządzenie jest dopracowane w każdym szczególe, ma więc ogromne szanse, by wygrać – mówi Rafał Ryfczyński Product Manager w ACTION S.A. Opisywane urządzenie pracuje na zaawansowanym, dwurdzeniowym procesorze Intel Atom N550. DELL Inspiron Duo posiada 2GB pamięci RAM, 320GB dysk twardy. Producent oferuje urządzenie z systemem operacyjnym Windows 7 Home Premium. Ciekawym gadżetem jest opcjonalna stacja dokująca, dzięki której Inspiron Duo może stać się  cyfrową ramka, budzikiem czy odtwarzaczem MP3. Głośniki JBL zapewnią najwyższy poziom dźwięku. Istotnym faktem dla mobilności urządzenia jest jego masa, czyli zaledwie 1,54 kg. Sugerowana cena detaliczna brutto: 2199,00 zł. Produkt objęty 2-letnią gwarancją.

O ACTION S.A.:ACTION S.A. jest jedną z najważniejszych Spółek notowanych na warszawskiej Giełdzie Papierów Wartościowych w swojej branży i jednostką dominującą w Grupie o łącznym przychodzie w 2010 roku na poziomie 2,1 mld zł. Działa w obszarze handlu i produkcji urządzeń IT, RTV/AGD, sprzętu biurowego oraz materiałów eksploatacyjnych. Jednym z celów ACTION S.A. jest promowanie innowacyjnych rozwiązań, czego przejawem jest miedzy innymi aktywny rozwój internetowego kanału sprzedaży i zaangażowanie w projekt aniołowie biznesu. Z kolei jako właściciel centrum magazynowego wyposażonego w najnowocześniejsze rozwiązania technologiczne świadczy zewnętrznym podmiotom usługi z zakresu logistyki. Spółka posiada w swojej ofercie wysokiej jakości produkty sygnowane własnymi markami: Actina (m.in. komputery stacjonarne, serwery), ActiveJet (m.in. zasilacze, materiały eksploatacyjne, alternatywne źródła energii – LED oraz Actis (materiały eksploatacyjne dedykowane przetargom i szerokiej dystrybucji).

Więcej informacji na www.action.pl

Action S.A.