Dom » Wnętrza

Ciasto w eleganckiej oprawie

Wybór naczynia

Okres wiosenno-letni sprzyja spotkaniom w gronie rodziny i znajomych na świeżym powietrzu. Jeżeli planujesz  zaprosić swoich najbliższych na pyszny obiad z deserem, albo słodki podwieczorek, pomyśl nie tylko o menu, ale również o gustownym podaniu dań. Własnoręcznie pieczone czy kupione ciasto będzie się elegancko prezentować na odpowiedniej paterze, etażerce, a także na tacce czy pięknym porcelanowym talerzu. Marka Villa Italia ma w swojej ofercie szeroki wybór naczyń do ciast, które bez problemu dopasujesz zarówno do wystroju wnętrza, jak i do posiadanego kompletu filiżanek do kawy lub herbaty.

Klasycznie i stylowo

Jeżeli preferujesz klasyczne formy i kształty, wypróbuj tortownicę z uchwytem oraz kwadratowy talerz do ciasta z łopatką z kolekcji Clara marki Villa Italia. Drobne ciastka będą się okazale prezentować na tacy z nimfą bądź na oryginalnych trojaczkach, także z kolekcji Clara. Naczynia te wykonane są z wysokiej jakości porcelany w odcieniu kości słoniowej. Jeśli lubisz klasykę, na pewno przypadnie Ci do gustu etażerka z kolekcji Gracja marki Villa Italia, wykonana ze śnieżnobiałej porcelany typu bone china, o ponadczasowym fasonie, ze złotymi, ręcznie wykonanymi, zdobieniami. W tej kolekcji znajdziesz także talerz do ciasta z łopatką oraz prostokątną tackę do ciasteczek.

Z nutką fantazji

Dla amatorek romantycznych wzorów Villa Italia proponuje etażerkę oraz talerz do ciasta z łopatką z kolekcji Romantic Roses. Z tej samej kolekcji pochodzą eleganckie dwojaczki oraz prostokątna tacka – idealne do serwowania ciasteczek. Na wysokiej jakości porcelanie ozdobionej delikatnym wzorem w małe różyczki szczególnie pięknie będą się prezentować wypieki z owocami. Warte uwagi są także naczynia z kolekcji Leda. Do wyboru masz: elegancką tacę, etażerkę oraz tortownicę. Naczynia wykonane są wykonane z delikatnej porcelany, ozdobionej wiosennym motywem, wykończone ażurowym zdobieniem, które dodaje kolekcji uroku i lekkości. Idealne uzupełnienie stanowi serwis do herbaty, ozdobiony tym samym motywem dekoracyjnym.

Kontakt dla mediów:
Agnieszka Malesza-Woźniak, Anna Haliżak
Triple PR
Ul. Elektoralna 24 lok. 73; 00-892 Warszawa
tel. 022 216 54 20,  kom. 607-676-575
agnieszka.malesza@triplepr.pl, anna.halizak@triplepr.pl
www.triplepr.pl

Dossier produktów

Clara – kolekcja porcelanowych dodatków stołowych w pięknym odcieniu kości słoniowej.
Talerz do ciasta 34 cm z łopatką    134,00
Trojaczki     112,00
Tortownica z uchwytem 33 cm    183,00
Taca z nimfą    159,00

Gracja – kolekcja galanterii porcelanowej wykonanej z porcelany typu bone china. Naczynia wykończone linią złota.
Talerz do ciasta z łopatką 27 cm    88,00
Tacka prostokątna 26,5 cm    63,00
Etażerka    98,00

Leda – kolekcja galanterii porcelanowej ozdobionej wiosennym motywem dekoracyjnym.
Zestaw do herbaty  6/22      988,00 PLN
Taca prostokątna 37 cm    193,00 PLN
Tortownica     217,00 PLN
Etażerka     242,00 PLN

Romantic Roses – kolekcja porcelanowych dodatków stołowych ozdobionych subtelnym motywem róży.
Tacka prostokątna 26,5 cm    71,00
Etażerka     120,00
Talerz do ciasta z łopatką    88,00
Dwojaczki    127,00

Villa Italia to marka najlepszej klasy porcelany stołowej, ceramiki użytkowej, kieliszków, sztućców oraz dodatków stołowych Villa Italia oferuje bogaty asortyment produktów  wykonanych z najwyższej jakości materiałów.
Kolekcję porcelany Villa Italia tworzą przede wszystkim pełne elegancji serwisy obiadowe i herbaciane o niezwykłej białości i wyjątkowo gładkim szkliwie, zdobione złotem i platyną. Kolekcje Villa Italia powstają w studiu projektowym w Mediolanie i są zastrzeżone na rynku polskim. Ceramikę Villa Italia wyróżnia spośród innych piękny kremowy i mleczny kolor, a także delikatność i niezwykła precyzja wykonania. Jakość wyrobów Villa Italia podnoszą dodatkowo elementy wykonane i malowane ręcznie. Villa Italia łączy w sobie walory estetyczne i funkcjonalne. Produkty marki Villa Italia wyróżnia oryginalne wzornictwo i różnorodność stylu.

Wyłącznym importem produktów marki Villa Italia w Polsce jest firma Ergo International.

Salony firmowe Villa Italia:
* Centrum Janki, Galeria Real, ul. Mszczonowska 3, Janki,
* Pasaż Handlowy "RONDO", ul. Zamenhofa 133, Poznań,
* C.H. ARKADIA, ul. Jana Pawła II 82, Warszawa,
* C.H. MANUFAKTURA, ul. Jana Karskiego 5, Łódź,
* C.H. MAGNOLIA-PARK, ul. Legnicka 58, Wrocław,
* C.H. ZAKOPIANKA, ul. Zakopiańska 62, Kraków,
* C.H. KAROLINKA, ul. Wrocławska 154, 45-837 Opole,
* C.H. POGORIA, ul. Jana III Sobieskiego 6, 41-300 Dąbrowa Górnicza.

www.villaitalia.pl

Ergo International