Firma » Bankowość

Karta dla biznesu

54-dniowy grace period, oprocentowanie 17,0% w skali roku i decyzja o wydaniu karty w jeden dzień – MultiBank poszerzył ofertę o Visa Business Credit, kartę kredytową dla firm, dostępną już od pierwszego dnia działalności.

Z karty Visa Business Credit mogą korzystać posiadacze wszystkich rachunków firmowych w MultiBanku, w tym właściciele konta MultiStarter Business - dla przedsiębiorców rozpoczynających działalność gospodarczą.

W przypadku firm funkcjonujących na rynku krócej niż 6 m-cy maksymalny limit kredytowy wynosi 10 tys. PLN. Po tym okresie wzrasta do 20 tys. PLN.

Firmowa karta kredytowa to kolejna, w ciągu ostatnich miesięcy, nowość w ofercie MultiBanku dla MSP. Niedawno udostępniliśmy Klientom funkcjonalność umożliwiającą m.in. wieloosobową autoryzację przelewów on-line i dokonywanie wielu płatności jednocześnie, w tzw. „koszyku". Oprócz zmian w serwisie transakcyjnym zaproponowaliśmy również mechanizm umożliwiający negocjacje kursów firmom prowadzącym rozliczenia w walutach obcych. - mówi Michał Pacholczyk, Zastępca Dyrektora Departamentu ds., Klientów Biznesowych

Przed wprowadzeniem do oferty karty kredytowej przygotowaliśmy całkiem nowy proces, dzięki któremu Klient wnioskujący o kartę może poznać decyzję banku w ciągu jednej wizyty w placówce. Dzięki współpracy z BRE Ubezpieczenia TU S.A. możemy też zaproponować atrakcyjne ubezpieczenie Office Assistance uprawniające do skorzystania z pomocy specjalisty oraz wsparcia serwisowego i logistycznego w przypadku zdarzeń losowych takich jak pożar, kradzież z włamaniem czy awaria sprzętu biurowego i PC.  - dodaje.

Istotną zaletą produktu jest również to, że Klient otrzymuje pełen dostęp do rachunku karty za pomocą kanałów zdalnych (internetowego serwisu transakcyjnego MultiBanku i multilinii), a spłata, w ustalonej przez właściciela karty wysokości, następuje automatycznie z rachunku firmowego. Produkt daje również możliwość dokonywania przelewów z karty na dowolny rachunek bankowy. Takie operacje są traktowane jak transakcje bezgotówkowe - pozwalają na skorzystanie z okresu bezodsetkowego.

Informacje dodatkowe:

Parametry karty:

• Oprocentowanie w skali roku: 17,0%
  • Opłata za wydanie: 50 PLN (Opłata jest zwracana automatycznie, jeśli w ciągu pierwszych 3 miesięcy od wydania karty Klient dokona min. 3 transakcji bezgotówkowych)
  • Opłata roczna za użytkowanie: 50 PLN (Opłata jest zwracana automatycznie, jeśli średniomiesięczna wartość lub ilość transakcji bezgotówkowych wyniesie 2 tys. PLN lub 10 transakcji)
  • Maksymalny limit: 20 000 PLN
  • Grace period: 54 dni
  • Możliwość dokonywania przelewów z karty na dowolny rachunek bankowy
  • Waluta rozliczeniowa dla transakcji walutowych: EUR

Ubezpieczenia:

Office Assistance
Pakiet Office Assistance to przede wszystkim  bardzo szeroki zakres pomocy tzw. technicznej dla osób prowadzących działalność gospodarczą na wypadek uszkodzenia majątku firmy (np. sprzętu biurowego, PC). Może być on spowodowany zarówno zdarzeniem losowym takim jak na przykład zalanie, pożar, czy awaria instalacji jak i przez kradzież z włamaniem czy wandalizm. Ubezpieczenie pozwala na skorzystanie z następujących świadczeń w miejscu prowadzenia działalności gospodarczej:
- interwencja specjalisty,
- pomoc informatyka,
- pomoc serwisanta,
- dozór mienia,
- transport mienia,
- organizacja lokalu zastępczego,
- przechowanie mienia.

Osoby korzystające z ubezpieczenia otrzymują również dostęp do bezpłatnych infolinii:
- rekrutacyjnej
- medycznej
- gospodarczej
- prawnej
- o sieci usługodawców

Koszt:
- ubezpieczenie dobrowolne
- opłata miesięczna: 6 PLN

Pakiet Bezpieczeństwa:

Ubezpieczenie rabunku gotówki pobranej z bankomatu i ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej w życiu prywatnym posiadacza karty i osób bliskich. Ubezpieczenie zapewnia zwrot utraconej gotówki wraz z kosztami prowizji pobranej za wypłatę łącznie do maksymalnej kwoty 2000 PLN oraz gwarantuje pokrycie szkód wyrządzonych przez ubezpieczonego lub osobę bliską do maksymalnej kwoty 20 000 PLN.

Koszt:
- ubezpieczenie dobrowolne
- opłata miesięczna: 6,9 PLN

Rabaty:
Posiadacz karty korzysta również z programu rabatowego oferującego zniżki w wybranych sklepach i punktach usługowo-handlowych. Więcej informacji pod linkiem:

ap