Gospodarka » Bezpieczeństwo

Moja Ochrona - ubezpieczenie pod ręką

Ubezpieczenie następstw nieszczęśliwych wypadków (NNW) z rachunkiem osobistym to wygodny sposób na zabezpieczenie siebie i bliskich.

Klienci MultiBanku mogą bezpośrednio z systemu transakcyjnego konta bankowego przystąpić do grupowego ubezpieczenia „Moja Ochrona" przygotowanego przez BRE Ubezpieczenia TU S.A.

Z uwagi na to, że niechętnie dopuszczamy do siebie myśl o możliwości udziału w nieszczęśliwym wypadku, nie zawsze odczuwamy potrzebę zabezpieczenia siebie i bliskich. - mówi Tomasz Raczyński, odpowiedzialny za ofertę Centrum Ubezpieczeń MultiBanku - Zdarza się niestety, że życie boleśnie weryfikuje te przekonania, a ze skutkami wypadków musimy radzić sobie sami. Dlatego, przygotowaliśmy atrakcyjną cenowo propozycję skierowaną bezpośrednio do Klientów, którzy posiadają w MultiBanku rachunek osobisty. Wykonując codzienne operacje posiadacze MultiKonta mogą  łatwo, bez zbędnych formalności, zabezpieczyć siebie i bliskich. Oszczędzą w ten sposób czas i pieniądze.  - dodaje.

Przedmiotem ubezpieczenia NNW „Moja Ochrona" jest życie i zdrowie Klientów MultiBanku, a w wersji Rodzinnej, również osób bliskich (mąż/żona, konkubent/ konkubina, dzieci do 26 roku życia), które pozostają we wspólnym gospodarstwie domowym z posiadaczem MultiKonta.

„Moja Ochrona" to produkt, który oprócz zabezpieczenia bliskich na wypadek śmierci ubezpieczonego w wyniku nieszczęśliwego wypadku zawiera także pobyt w szpitalu w wyniku choroby lub wypadku, gwarantując dodatkowe świadczenia pieniężne również przy pobycie na oddziale intensywnej opieki medycznej. W takiej sytuacji ubezpieczony otrzyma odpowiednio 100 i 200 PLN za każdy  dzień pobytu w szpitalu lub OiOM.- wyjaśnia Małgorzata Knut - Członek Zarządu BRE Ubezpieczenia TU S.A. - Ponadto warto podkreślić, że produkt gwarantuje bardzo wysokie świadczenia sięgające w przypadku śmierci w środku lokomocji kwotę 200 000 zł.- dodaje.

Ochrona ubezpieczeniowa obowiązuje 365 dni w roku i obejmuje zdarzenia mające miejsce na całym świecie.

Z oferty mogą korzystać wszyscy posiadacze i współposiadacze rachunków osobistych w MultiBanku, którzy ukończyli 18 lat a jednocześnie nie ukończyli 70 lat. Wystarczy zalogować się do serwisu transakcyjnego w Internecie i wypełnić wniosek. Opłata tytułem ubezpieczenia jest pobierana w cyklach miesięcznych, automatycznie z rachunku ubezpieczonego. Dzięki temu Klient nie musi pamiętać o dokonywaniu płatności za ubezpieczenie.

Informacje dodatkowe:

Zakres ubezpieczenia:

- Śmierć ubezpieczonego w wyniku NW,

- Śmierć ubezpieczonego w wyniku wypadku w środku lokomocji,

- Pobyt w szpitalu w wyniku choroby lub NW,

- Pobyt na OIOM w wyniku NW.

Ubezpieczenie NNW „Moja Ochrona" jest dostępne w 2 wersjach: Indywidualnej i Rodzinnej,  każda w 3 wariantach:

Zakres ubezpieczenia:

Suma Ubezpieczenia

Wariant I:         Wariant II:              Wariant III:

Śmierć w wyniku NW

25 000 PLN           50 000 PLN         100 000 PLN

Śmierć w wyniku NW w środku lokomocji

50 000 PLN         100 000 PLN         200 000 PLN

Pobyt w szpitalu w wyniku choroby lub NW

100 PLN za każdy dzień pobytu w szpitalu, Świadczenie wypłacane jest od 4 dnia pobytu w szpitalu maksymalnie przez 90 dni w ciągu każdego 12-miesięcznego okresu ochrony ubezpieczeniowej

Pobyt na OIOM w wyniku NW

200 PLN  za każdy dzień pobytu na OIOM

Świadczenie wypłacane jest od 1 dnia pobytu na OIOM maksymalnie przez 5 dni w ciągu każdego 12-miesięcznego okresu ochrony ubezpieczeniowej

Opłata miesięczna tytułem ubezpieczenia:

Wariant Indywidualny

Wariant Rodzinny

Ubezpieczenie można kupić:

- w Internecie - za pośrednictwem serwisu transakcyjnego MultiBanku

- telefonicznie dzwoniąc na MultiLinię

- w Centrum Usług Finansowych MultiBanku

BRE Ubezpieczenia

Firma istnieje na rynku od 2006 r. Specjalizuje się w budowaniu innowacyjnych programów bancassurance dla sektora finansowego. Jest współtwórcą ubezpieczeniowych platform internetowych SUPERMARKETU ubezpieczeń samochodowych w mBanku oraz Centrum Ubezpieczeń Komunikacyjnych w MultiBanku, które opierają się na wykorzystaniu sprawdzonego modelu sprzedaży i obsługi przez Internet i telefon.

Wykorzystując silne strony partnerów, tworzy nowoczesne rozwiązania, umożliwiające Klientom zakup szerokiej gamy produktów ubezpieczeniowych w prosty i przejrzysty sposób, zarówno w modelu tradycyjnym (placówki) jak i za pośrednictwem zdalnych kanałów obsługi (model direct).

ap