Społeczeństwo » Społeczeństwo

Piękne dziewczyny zaprezentują ekologiczne trendy

27 sierpnia przy Fosie Zamkowej w Toruniu odbędzie się XII edycja wyborów „Najpiękniejszej Dziewczyny Lata” regionu kujawsko-pomorskiego. Kandydatki zaprezentują między innymi najnowszą kolekcję ekologicznych toreb Greenbag.

Zgromadzona publiczność przekona się, że ekologiczne torby są nie tylko praktycznym rozwiązaniem podczas codziennych zakupów, ale mogą być także modnym gadżetem dla młodych kobiet. Wyboru Najpiękniejszej dokonają mieszkańcy naszego regionu za pomocą wiadomości sms i bramki internetowej. W ubiegłym roku oddano ponad sto tysięcy głosów, w tym roku także gorąco zapraszamy do uczestnictwa w głosowaniu.

Na specjalnie uruchomionej stronie akcji www.dziewczynalata.torun.com.pl dostępne są profile i zdjęcia wszystkich 16 finalistek konkursu oraz krótkie filmiki z prezentacją uczestniczek. Pod podanym adresem każdy może wybrać i zagłosować na swoją faworytkę. Partnerem medialnym konkursu jest radio Eska Toruń, na którego antenie codziennie pojawiają się wywiady z kandydatkami do tytułu Najpiękniejszej.

Wielki finał wyborów Dziewczyny Lata odbędzie się 27 sierpnia w malowniczej scenerii Fosy Zamkowej w ruinach Zamku Krzyżackiego. Na scenie będzie można podziwiać finałową szesnastkę dziewczyn, które przełamią stereotyp, że ekologia kojarzy się z nudą - wystąpią na wybiegu z najnowszą kolekcją toreb ekologicznych Greenbag.

Producent toreb proponuje eko styl życia i przedstawi konsumentkom słoneczne portfolio swoich produktów. Wśród nich znajdą się: kolekcja Gamline w wesołe, pastelowe kolory oraz nowa kolekcja przybrana kwiatowymi motywami. Miłośniczki barw ziemi z pewnością docenią również linię Greenbag Natural.

Atrakcją wieczoru będą także występy gwiazd - zobaczymy między innymi Szymona Wydrę oraz zespół Al-Fatnujah - trzech beatboxerów (muzyków imitujących dźwięki za pomocą ust), uważanych za jednych z najbardziej spektakularnych muzyków ostatnich lat.

Informacje o firmie:

Gam Sp. z o. o. z siedzibą w Toruniu powstała w 1997 roku. Od 2007 rozpoczęła dystrybucję polipropylenowych, ekologicznych toreb sprzedawanych w super i hipermarketach pod marką Greenbag. W październiku 2008r. torba Greenbag otrzymała Certyfikat Jakości Zdrowotnej z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny.

Firma Gam Sp. z o. o. ma na swoim koncie wiele prestiżowych nagród: „Odkrycie Roku 2008" oraz „Ekolaur Konsumenta 2008" przyznawane przez konsumentów za najlepszy krajowy produkt. Kampania marki Greenbag została doceniona również na arenie międzynarodowej: wygrała pierwszą nagrodę European Excellence Awards w kategorii „Launch". Główne motto firmy brzmi „nasz sukces będzie sukcesem wszystkich". Za słowami idą czyny, oprócz promowania produktów pro-ekologicznych, firma GAM angażuje się we wspieranie inicjatyw charytatywnych, promocjęi sponsoring sportu.

ap