Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

Regeneracja skóry po lecie

Czas letnich upałów i ciepłych wakacyjnych wieczorów dobiegł końca. Pozostają wspomnienia oraz piękna opalenizna. Cena, jaką skóra płaci za nasz brązowy koloryt jest jednak dość wysoka. Wysuszona po lecie domaga się dodatkowej troski i nawilżenia…, a zatem – naprawiamy!

Krem multiregeneracyjny 30 ml - Doskonały krem o działaniu nawilżającym i regenerującym. Zawiera wyciąg z echinacei, olejek z masłosza i skwaleny roślinne chroniące i odżywiające zmęczoną i wysuszoną skórę. Dodatek butyrospermum parkii zwiększa napięcie skóry i ją odżywia, a olejek jojoba lekko natłuszcza. Palmitynian ascorbinowy działa przeciwutleniająco, a kwas cytrynowy stabilizuje pH skóry. Polecany do stosowania na noc po dokładnym oczyszczeniu skóry.

Bazowy kompleks odżywczy 50 ml - Lekki krem łatwo wchłaniany przez skórę, pomaga utrzymać odpowiedni poziom jej wilgotności. Zawiera wyciągi roślinne i owocowe odświeżające skórę, reguluje przy tym pracę gruczołów łojowych odpowiedzialnych za wydzielanie sebum. Zawartość skwalanów wspomaga ochronę delikatnej i cienkiej skóry, lecytyny sojowej - wzmacnia ścianki komórkowe, wiąże wilgoć zawartą w komórkach. Zawartość palmitynianu askorbinowego (wit. C) - naturalnego antyutleniacza - działa antytoksycznie i rewitalizująco, a tokoferol (wit. A) pomaga w wygładzeniu skóry i łagodzi podrażnienia.

Maseczka glinkowa 50 ml - Usuwa ze skóry twarzy nadmiar sebum, a dodatek wyciągu ze słodkich migdałów pomaga w regulowaniu wilgotności skóry i stabilizuje pH. W celu uzyskania optymalnego efektu należy stosować maseczkę na skórę dobrze oczyszczoną - polecamy dokładny demakijaż preparatami Swissological oraz wykonanie peelingu twarzy. Polecana do wszystkich rodzajów cery. Stosować 1 - 2 razy w tygodniu, zmywając ją po 10 - 15 minutach. Maseczka nie zasycha i nie twardnieje na twarzy.

...I jeszcze coś dla NIEGO

Swissological PHILIP Regenerator Komórkowy 50 ml - Regenerator Komórkowy to nie tłusty, restrukturyzujący i regenerujący lekki krem. Opracowany przez Swissological wyłącznie do stosowania w pielęgnacji męskiej skóry. Wzbogacony w witaminy A, C i E, chroni przed promieniowaniem UVA i UVB. Stymuluje syntezę włókien kolagenowych, chroni delikatne fibroblasty przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Wykazuje długotrwały efekt nawilżający i zapobiega pojawianiu się delikatnych linii i zmarszczek. Regularne stosowanie wspomaga nawilżenie skóry i pomaga w utrzymaniu młodego wyglądu. Regenerator komórkowy jest delikatnie perfumowany i nie zawiera tradycyjnych środków konserwujących.

Zepter International Poland Spółka z o.o.

• avatar
    IzabelaP 2021-04-18 16:48:05

Po lecie skóra rzeczywiście w moim przypadku zawsze jest przesuszona i jakby traci swój blask. Do regeneracji super sprawdzają się dexeryl krem oczyszczający do mycia i krem do smarowania. To super nawilżająca kuracja dla skóry, która przy regularnym stosowaniu szybko odzyskuje blask i nawilżenie

• DD
    DD 2009-11-12 17:26:31

Problem suchej skóry może być bardzie poważny, polecam badania krwi pod kątem tarczycy.

• deborah83
    deborah83 2009-10-21 08:20:33

Ja też mam przesuszoną skórę i mimo że smaruję się co wieczór balsamem, to jej stan się jakoś specjalnie nie poprawia. Może mogłbyście polecić jakieś dobre balsamy?

• avatar
    groszekk 2009-09-11 13:07:28

bardzo fajne porady, ostatnio czytałam na takim portalu estemedia.pl czy jakos tak świety artykuł podobny tematycznie o tym jak dbać o skórę po lecie, szczerze powiem, że i ja po urlopie cierpię z powodu przesuszonej skóry a wskazania bardzo mi pomagają