Gospodarka » Żywność
Serek śmietankowy z Wielkopolski
Zobacz więcej zdjęć » |
Serek produkowany jest z pasteryzowanego mleka krowiego metodą kwasowo-podpuszczkową. Pakowany jest mechanicznie w kostki po 250g. idealny serek ma czysty, lekko kwaśny, łagodny, aromatyczny smak i zapach. Ma także posmak pasteryzacji. Ma jednolitą, zwartą, porowatą i lekko ziarnista konsystencję. Serek śmietankowy ma barwę - białą do kremowej, lecz zawsze jednolitą w całej masie. Zawartość tłuszczu to 55%
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Technologia produkcji polega na obróbce mleka, jego normalizacji do żądanej ilości tłuszczu. Jedyne dodatki stosowane przy produkcji to chlorek wapnia, i dodajemy rozrobiony w wodzie preparat enzymatyczny. Ogrzany półprodukt wylewany jest na chusty do wanien ociekowych, później zaś prasowany. Wszystko to przypomina domową produkcję twarożku. Spółdzielnia Mleczarska Kowalew – Dobrzyca szczyci się ponad 120-letnią tradycją. Jest znanym w Polsce producentem wyrobów mleczarskich stosującym tradycyjne – te same od lat - receptury. OSM Kowalew – Dobrzyca jest producentem znanego w Wielkopolsce sera smażonego według domowej receptury oraz sera salami i prawdziwego masła extra. Znane także są twarogi i sery żółte. Ostatnie nowości to ser Słowiński (typu szwajcarsko-holenderskiego), Złoty Szwajcar oraz salami light o obniżonej zawartości tłuszczu.
Nadesłał:
yari
|
Komentarze (0)