Firma » Biznes

Tytuł "Innowacyjna Firma" dla Bruk sp. z o. o. z Czyżowic

Fabryka szlachetnej kostki brukowej i płyt tarasowych Bruk sp. z o. o. została zwycięzcą edycji regionalnej konkursu "Krajowi Liderzy Innowacji - 2009" w kategorii innowacyjna mała firma w województwie śląskim i otrzymała tytuł „Innowacyjna firma”.

Ogłoszenie wyników edycji regionalnej odbyło się w dniu 03.12.2009 r. w gmachu Sejmiku Śląskiego w Katowicach. W imieniu Prezesa Zarządu dyplom dla firmy Bruk sp. z o. o. odebrały Agata Żołędziowska (spec. ds. kadr) oraz Patrycja Lasak (spec. ds. marketingu).

Ideą konkursu „Krajowi Liderzy Innowacji – 2009” jest identyfikowanie oraz promowanie przedsięwzięć i inicjatyw o charakterze innowacyjnym. „Krajowi Liderzy Innowacji – 2009” jest konkursem o zasięgu ogólnokrajowym i ma charakter otwarty. Uczestnikami mogą być: przedsiębiorcy/firmy, gminy, organizacje pozarządowe, inne organizacje, uczestnicy indywidualni, którzy podejmują i realizują projekty i inicjatywy o charakterze innowacyjnym i rozwojowym oraz banki spółdzielcze.

Uczestniczące w konkursie podmioty ubiegają się o tytuły w następujących kategoriach: Innowacyjna Firma, Innowacyjny Produkt, Innowacyjna Usługa, Innowacyjna Gmina, Innowacyjna Organizacja, Innowacyjny Projekt, Innowacyjny Bank Spółdzielczy.

Konkurs składa się z dwóch edycji: regionalnej i ogólnopolskiej. Organizator konkursu wychodzi z założenia, że innowacja będzie skuteczna, o ile będzie powszechna, dlatego też do udziału w konkursie zaproszone zostały podmioty gospodarcze oraz jednostki samorządu terytorialnego o zróżnicowanej wielkości. Promowanie działań innowacyjnych, również o charakterze oddolnym, zdaniem organizatora, powinno przyczynić się do upowszechniania idei innowacji i rozwoju w społeczeństwie oraz gospodarce.

Więcej informacji na temat konkursu "Krajowi Liderzy Innowacji" 2009 oraz pozostałych nagród zdobytych przez firmę Bruk sp. z o. o.  znajdą Państwo na stronie www.bruk.info.pl

Bruk sp. z o. o.